duminică, 30 aprilie 2017

Urcusul Invierii- excursie Maramures 2017

 In fata muzeului Manastirii Rohia
Panorama Rohia

 Planetariu Baia Mare
 Barsana- Maramures




             
             Grupul de tineri din Parohia Corpadea au trăit ziua de 25 aprilie 2017 ca pe un adevărat urcuș duhovnicesc. Drumul spre Tara Lăpușului a fost un moment prielnic pentru a ne pregăti mintea și sufletul. Primul popas, Mănăstirea Rohia, a marcat sufletul si mintea noastră prin încărcătura duhovnicească și prin cadrul natural impresionant. Închinarea la sfintele icoane, vizitarea muzeului și a chiliei părintelui Nicolae de la Rohia au întărit dragostea pentru credința ortodoxă si pentru valorile înaintașilor noștri.
              A urmat o vizită la Planetariul din Baia Mare, un prilej bun pentru a înțelege cuvintele Scripturii: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria”(Ps 18.1). Pe drumul spre următorul popas am aflat lucruri importante despre cei care l-au cunoscut pe Dumnezeu prin intermediul stiinței.
             Cimitirul vesel ne-a oferit un alt mod de a privi despărțirea de viața biologică, un moment bun pentru a privi cât de nesemnificative sunt averile trecătoare în comparație cu cele veșnice.
Drumul nostru a culminat cu vizitarea complexului monahal de la Bârsana, un loc binecuvântat de Dumnezeu care mărturisește dragostea Lui pentru oameni.
„Avem nădejdea că cele sădite în sufletele tinerilor vor da roade la vremea potrivită”.

http://radiorenasterea.ro/activitati-cu-tineri-in-parohia-corpadea/